Caritaksen Hyvä Naapuri -toiminta laajenee Rovaniemelle

08122016

hyvanaapuri_nettisivuille

Opiskelija – tule mukaan Caritaksen Hyvä Naapuri -toimintaan ja asu edullisesti palvelutalossa!

Etsimme kahta ennakkoluulotonta ja hyvää tyyppiä, jotka ovat valmiita asumaan ja viettämään aikaa palvelutalossa. Pääset tutustumaan uusiin, erilaisiin ihmisiin ja asumaan edullisesti omassa vuokra-asunnossa. Ryhdy Hyväksi Naapuriksi ja tule osaksi Caritas Yhteisöä!

Caritas tarjoaa kahdelle opiskelijalle edullista asumista maaliskuussa 2017 Lapinkatu 1:een valmistuvassa palvelutalo Caritas Rovaniemessä.

Asunnot ovat yksiöitä (29,5 neliömetriä) ja vuokran suuruus on 211 euroa kuukaudessa. Asumiseen kuuluu lisäksi vapaamuotoista vapaa-ajan viettoa talon asukkaiden kanssa. Yhteisen tekemisen ohella Hyvä Naapuri elää kuitenkin tavallista elämää normaalin vuokra-asumisen säännöin.

Vapaa-ajan aktiviteetit ovat opiskelijan oman mielenkiinnon kohteiden ja osaamisen mukaan sovittavissa. Taitava musikantti voi pitää palvelutalolla musiikkihetken ja innokkaat penkkiurheilijat voivat seurata urheilua yhdessä kotisohvalta. Jauhopeukalot voivat puolestaan leipoa yhdessä asukkaiden kanssa. Ikäihmisiä ilahduttaa juttuseura tai yhteinen ulkoiluhetki.

Caritas haluaa toiminnallaan tuoda yhteen erilaisia ihmisiä ja mahdollistaa eri-ikäisten ihmisten kohtaamisia. Palvelutalossa asuu sekä ikäihmisiä että kehitys- ja liikuntavammaisia aikuisia. Muuttamaan pääsee maaliskuussa.

Pähkinänkuoressa:

• Hakijan oltava vähintään 18-vuotias
  • Muuttamaan pääsee aikaisintaan maalikuussa 2017
  • Edullista asumista ja vapaa-ajan viettoa palvelukodin asukkaiden kanssa
  • Asunnon koko ja vuokra: 1 h + kk:  29,5 m², 211 €/ kk
  • Vuokran lisäksi maksettavaksi tulee vesimaksu 14 €/ hlö/ kk
  • Asunnon vuokraamisesta tehdään vuokrasopimus, jolloin opiskelija on oikeutettu saamaan opintotukeen kuuluvaa asumislisää. Lue lisää opiskelijan asumislisästä Kelan sivuilta.
  • Hyvä Naapuri -toiminta on osa Caritas-Säätiön yleishyödyllistä toimintaa, jolla edistetään yhteisöllisyyttä, pyritään vähentämään yksinäisyyttä ja mahdollisestaan erilaisten ihmisten kohtaamista arjessa.

Tutustu tarkemmin kohteeseen Caritas Rovaniemi

Hakemukset ja lisätiedot:

Hae asuntoa vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse 30.12.2016 mennessä. Kerro hakemuksessa itsestäsi ja harrastuksistasi sekä miksi juuri sinä olisit Hyvä Naapuri!

Diakoniajohtaja
Marja-Leena Tahkola
marja-leena.tahkola@caritaslaiset.fi

Hyvä Naapuri -toiminta on käynnistynyt Oulussa elokuussa 2016 kahdessa palvelutalossa. Toiminta on saanut positiivista palautetta niin asukkailta kuin nuorilta. Myös media on nostanut aiheen uutisiin. Tässä muutamia poimintoja:

A2-ilta video

Yle Oulu/ 12.10.2016

Forum24/ 27.10.2016 (sivu 16)