Etsimme nuorta opiskelijaa Rovaniemelle Hyvä Naapuri -toimintaan

15022018

kansikuva

Etsimme ennakkoluulotonta ja hyvää tyyppiä, joka on valmis asumaan vanhusten ja vammaisten naapurina ja viettämään vapaa-aikaa heidän parissa. Pääset asumaan edullisesti omaan vuokra-asuntoon ja saat tutustua erilaisiin ihmisiin, kokea aitoa iloa ja yhteisöllisyyttä. Ryhdy Hyväksi Naapuriksi ja tule osaksi Caritas Yhteisöä!

Asunto sijaitsee Lapinkatu 1:ssä Rovaniemellä. Asunto on yksiö (29,5 m²) ja vuokra on 242,65 € kuukaudessa. Asumiseen kuuluu lisäksi vapaamuotoista vapaa-ajan viettoa talon asukkaiden kanssa muutama tunti viikossa. Yhteisen tekemisen ohella Hyvä Naapuri elää kuitenkin tavallista elämää normaalin vuokra-asumisen säännöin. Talossa asuu muitakin nuoria, joiden kanssa yhdessä voitte suunnitella ja toteuttaa toimintaa.

Vapaa-ajan aktiviteetit ovat nuoren oman mielenkiinnon kohteiden ja osaamisen mukaan sovittavissa. Esimerkiksi taitava musikantti voi pitää musiikkihetken tai levyraadin, innokkaat penkkiurheilijat voivat seurata yhdessä urheilua, jauhopeukalot voivat puolestaan leipoa yhdessä asukkaiden kanssa. Asukkaita ilahduttaa myös juttuseura ja yhteiset hetket ulkoillen, lukien tai pelejä pelaillen.

Caritas Rovaniemen Hyvä Naapuri -toiminta pähkinänkuoressa:

• Hakijan oltava vähintään 18-vuotias ja opiskelija
  • Muuttamaan pääsee heti
  • Edullista asumista ja vapaa-ajan viettoa naapureiden kanssa
  • Asunnon koko ja vuokra: 1 h + kk: 29,5 m², 242,65 €/ kk. Asunnoissa on iso parveke.
  • Vuokran lisäksi maksettavaksi tulee vesimaksuennakko 14 €/kk.
  • Asunnon vuokraamisesta tehdään vuokrasopimus, jolloin opiskelija on oikeutettu saamaan opintotukeen kuuluvaa asumislisää. Lue lisää opiskelijan asumislisästä Kelan sivuilta.
  • Hyvä Naapuri -toiminta on osa Caritas-Säätiön yleishyödyllistä toimintaa, jolla edistetään yhteisöllisyyttä, pyritään vähentämään yksinäisyyttä ja mahdollisestaan erilaisten ihmisten kohtaamista arjessa.
  • Toimintaa on järjestetty vuodesta 2016 Oulussa ja vuodesta 2017 Rovaniemellä.

Tutustu tarkemmin kohteeseen http://asuminen.caritaslaiset.fi/kohde/caritas-rovaniemi/

Hakemukset ja lisätiedot:
Hae asuntoa vapaamuotoisella hakemuksella sähköpostitse 5.3.2018 mennessä. Kerro hakemuksessa itsestäsi ja harrastuksistasi, sekä miksi juuri sinä olisit Hyvä Naapuri! Täytämme paikan heti sopivan henkilön löydyttyä.

Diakoniajohtaja Marja-Leena Tahkola, 044 468 4225, marja-leena.tahkola@caritaslaiset.fi

Yle Oulu/ 12.10.2016

Kaleva/ 22.8.2016