Metsolan gallerian lokakuun näyttely

28092018

Aikansa ytimessä
– tieteen ja taiteen yhteisnäyttely

Metsolan galleriassa 1.-28.10.2018
Avoinna ma-su klo 8-16 (osoite: Metsolan Kartano, Mielikintie 8, Oulu. A-rappu 2. krs.). Vapaa pääsy.

Aikansa ytimessä -näyttely kokoaa yhteen maaseutuympäristöstä kerättyjä luontohavaintoja tieteen, taiteen ja aktiiviluontoharrastuksen näkökulmasta. Erityishuomion saavat tällä kertaa pölyttäjähyönteiset ja maatiaiskasvit. Alueellisesti näyttelyn dokumentaariset kuvat ovat Pohjois-Pohjanmaalta ja Etelä-Karjalasta. Näytteilleasettajina ovat: Eira Ainalinpää, Juha Jantunen, Ilmari Juutilainen, Reima Leinonen ja LUKE:n kasvigeenivaraohjelma.

Taide+tiedeluonteen ohella näyttelyssä on huomioitu ympäristö- ja kuvataidekasvatus. Näyttelyrakenteessa luontoteemaa tarkastellaan monenlaisten ilmaisujen kautta: dokumentaarisina valokuvina, tilastoina, puutarha- ja metsäympäristöön sijoittuneiden kasvitaideteosten dokumentaatiovalokuvina, sekä taidevalokuvina, veistoksina, korumuotoiluna ja runoina. Valokuvia ei ole valikoitu näyttelyyn kuvatekniikka edellä, vaan korostaen luontohetken ainutlaatuisuuteen tarttumista.

Näyttely on osa ARS HETKI…nen II -tapahtumatuotantoa, jonka tämän vuotinen ensimmäinen Aikansa ytimessä -näyttely ja tiede+taide-symposium pidettiin elokuun alussa Repunpään taidearboretumissa Haapavedellä.

Lämpimästi tervetuloa!
Lisätiedot näyttelystä: eiraain@gmail.com